Aurinkosähköä Savonlinnaan tuotantolaitokselle

Kesällä 2018 toimitimme 21,6 kWp aurinkosähkövoimalan Savonlinnaan, paikallisen yrityksen tuotantolaitokselle sähkönkulutuksen peruskuormaa leikkaamaan.

Pentti Heinonen Oy on mäntypuisten johdinpylväiden eli sähkö- ja puhelinpylväiden valmistukseen erikoistunut yritys. Tuotannossa mäntypylväät kuoritaan, sorvataan ja varastoidaan ennen laivausta. Tuotannossa on käytössä kuorimakone ja sorvauskoneisto, jotka toimivat suoralla sähköllä. Laitteistosta syntyvä energiakuorma on 80 000 kWh / vuosi.

Analysoimme toimipisteen edellisen vuoden sähkönkulutuksen vuosi-, kuukausi- sekä päiväkohtaiset raportit ja mitoitimme kohteeseen 21,6 kWp kokoisen aurinkosähköjärjestelmän. Aurinkovoimala sisältää seuraavat komponentit:

Aurinkosähköjärjestelmä 21,6 kWp

– 80 kpl:tta Heckert Solar NeMo 2.0 270 Wp monikidepaneelia

– Kaksi Fronius 10.0-3-M invertteriä

– Schletter kattoasennusmekaniikan peltikatolle

– Fronius energy meterin tuotannon reaaliaikaiseen seurantaan internetin kautta

 

Ennen projektin aloitusta Elektroway haki asiakasyrityksen puolesta energiatuen Business Finlandilta. Toimitimme hakemukseen tarvittavan dokumentoinnin sekä projektiselosteet. Päätös energiatuesta tuli nopeasti, ja aurinkovoimalan toteutukseen päästiin heti myönteisen päätöksen tultua.

 

Mitä aurinkovoimala sitten tuottaa?

Aurinkosähköjärjestelmällä leikataan sähkönkulutuksen peruskuormaa n. 24 % vuosikulutuksesta, eli noin 19 000 kWh / vuosi. Laskettuna 0,13 € / kWh sähkönhinnalla, järjestelmä tuottaa 2470 € / vuosi.

Takaisinmaksuaikaa laskettaessa otetaan huomioon energiatuen määrä, mikä on 25 % aurinkosähköjärjestelmän kokonaisinvestoinnista, sekä järjestelmän antama tuotto. Yritys voi myös ottaa järjestelmän huomioon vuosittaisia poistoja tehtäessä, eli 25 % järjestelmän hankintahinnasta / vuosi. Aurinkovoimalan takaisinmaksuajaksi näin ollen saadaan 3-4 vuotta, mikä osoittaa aurinkosähköjärjestelmän hankinnan hyvin varteenotettavaksi kaikille paljon sähköä kuluttaville yrityksille.

Savonlinnassa parhaimpina päivinä aurinkovoimala on kattanut 100 % tuotannon omavaraisuusasteen. Järjestelmän tuoma hyöty on mahdollistanut yritykselle sen, että tuotanto on kesäajaksi voitu suunnitella kahteen työvuoroon, ja näin ollen aurinkosähköhankkeella on ollut suora vaikutus yrityksen liiketoiminnan kehittymiseen.

 

 

Asiakkaan oma arviointi vaikutuksista

”Suora välillinen vaikutus nykyhetkeen on se, että aurinkosähkön tuoma hyöty energiankulutuksessa mahdollistaa tuotannon järjestämisen kesäaikana kahteen vuoroon, ja näin ollen tuotannon kehittymiseen, sekä tuotteen paremman saatavuuden asiakkaille.”

”Uusiutuvan energian käyttö yrityksen tuotannossa nostattaa yrityksen ympäristövastuullisuuden profiilia. Pentti Heinonen Oy:llä on PEFC CoC-sertifikaatti, joka osoittaa yrityksen toiminnan mahdollisimman ympäristöystävälliseksi. Pentti Heinonen Oy noudattaa laatujärjestelmässä ympäristöystävällistä ja kestävän kehityksen mukaista toimintaa, jota aurinkosähköjärjestelmä tukee ja vahvistaa, myös kansainvälisesti.”

- Marko Heinonen, toimitusjohtaja, Pentti Heinonen Oy

www.pheinonen.fi

 

Ota meihin yhteyttä tai varaa aikasi maksuttomaan energiakartoitukseen