Aurinkosähkön investointituki muuttuu

Aurinkosähkön investointituki yrityksille pienenee

Sähköntuotanto aurinkopaneeleilla on yleistymässä hyvää vauhtia. Suomi on sitoutunut vähentämään kasvihuonepäästöjä, ja valtio tukee päästöttömien ja energiaa säästävien tuotantomuotojen lisääntymistä. Yritykset ovat saaneet valtion energiatukea 25%, mutta tukea on päätetty nyt pienentää. 1.5.2019 alkaen energiatuki yrityksille on 20% aurinkosähköjärjestelmän kokonaisinvestoinnista.

Aurinkosähkö on yrityksille hyvä investointi

Aurinkosähkö tuo merkittäviä etuja yritykselle, ja näistä merkittävin hyöty näkyy sähkölaskujen pienenemisenä. Paljon sähköä kuluttavien kiinteistöjen vuosikulutuksesta saadaan aurinkosähköllä tiputettua merkittävästi, ja järjestelmän älykkäällä optimoinnilla taivaalta tuleva tuotto saadaan hyödynnettyä parhaiten omaan käyttöön. Lisäksi aurinkosähkön käyttö nostattaa yrityksen profiilia vihreän energian käyttäjänä, sekä on satsaus pitkälle tulevaisuuteen.

Investointitukea on haettava ennen järjestelmän hankkimista

Nyt on hyvä aika ryhtyä toimeen! Energiatuki haetaan hyvissä ajoin Business Finlandilta ennen aurinkosähköhankkeen aloittamista. Tuen hakeminen ei ole vaikeaa, mutta hyvä hakemus edesauttaa prosessin käsittelyssä ja takaa täyden tuen saamisen. Me Elektrowaylla osaamme tuen hakemisen, ja voimme hakea sitä asiakasyrityksemme puolesta. Hoidamme tarvittavan dokumentoinnin sekä lomakkeiston suoraan Business Finlandille.

Mikäli yrityksenne suunnittelee aurinkovoimalan hankkimista, suosittelemme tekemään tukihakemuksen hyvissä ajoin! Autamme aiakkaamme läpi  koko prosessin, aurinkosähköjärjestelmän suunnittelusta toteutukseen.

Lisätietoa energiatuesta  Business Finlandin sivuilta.

Ota meihin yhteyttä tai varaa aikasi maksuttomaan energiakartoitukseen